Chirurgie cardiaca

Chirurgie cardiotoracica

Chirurgia cardiotoracica cuprinde chirurgia inimii, plămânilor și esofagului. Aceasta se recomandă atunci când tratamentele pe bază de cateterism nu dau rezultate. Dintre afecțiunile care se pot trata astfel, numim prolapsul de valvă mitrală, defectul septal atrial și boala coronariană.

Prolapsul de valvă mitrală se întâmplă atunci când una sau ambele cuspide ale valvei mitrale nu funcționează corect și permit regurgitarea unor mici cantități de sânge.

Defectul septal atrial se caracterizează prin comunicarea între atriul drept și cel stâng și este în general congenital.

Boala coronariană apare când vasele coronare care asigură aportul de sânge către inima devin rigide și se îngustează datorită colesterolului și formării plăcilor de aterom.

Chirurgie cardiaca

Chirurgia robotică vs chirurgia tradițională

În general, chirurgia este cea mai eficientă metodă de tratare a problemelor inimii, plămânilor și esofagului. Chirurgia tradițională are dezavantaje, precum incizia mare, tăierea sternului și îndepărtarea coastelor, pentru a oferi acces în torace. În același timp, incizia de 20-25 cm și perioada lungă de spitalizare, 8-12 săptămâni, pot crea disconfort.

Există și metode mai puțin invazive de tratament, recunoscute de medici ca fiind eficiente, cum ar fi bypass-ul coronian realizat prin mici incizii intercostale sau toracoscopia. Aceste metode implică, totuși, limitări și nu pot fi aplicate în tratamentele mai complexe.

Sistemul de chirurgie da Vinci le asigură pacienților și chirurgilor cea mai eficientă și mai puțin invazivă opțiune terapeutică chiar și pentru cele mai complicate intervenții toracice.

 

Printre beneficiile potențiale ale chirurgiei cardiotoracice da Vinci se numără:

  • risc mai mic de infecții;
  • reducerea pierderilor de sânge și necesității de transfuzie;
  • durată mai scurtă de spitalizare;
  • durere și cicatrici reduse;
  • recuperare și întoarcere la activitățile curente mai rapide.

 

Chirurgie cardiaca

Chirurgia da Vinci este adesea utilizată în afecțiuni cardiotoracice precum:

  • Boala coronariană;
  • Prolapsul de valvă mitrală.

Ce spun cei care au folosit sistemul?

Testimoniale Pacienți și Medici »

Intervenții realizabile prin sistemul de chirurgie robotică da Vinci