Medicover aduce ultima generaţie de robot chirurgical da Vinci în noul spital din Bucureşti

robot chirurgical da Vinci

Noul spital Medicover din Bucureşti se alătură spitalelor din grupul Medicover care deţin cea mai avansată tehnologie medicală existentă la ora actuală în lume, prin recenta achiziţie a sistemului robotic da Vinci Xi. Intervenţiile de chirurgie robotică vor fi realizate de o echipă medicală cu o vastă experienţă operatorie, acoperind un spectru larg de afecţiuni în domeniile urologiei, chirurgiei generale, ginecologiei.

Medicover devine astfel singurul furnizor de servicii medicale din România care pune la dispoziţia pacienţilor săi cea mai avansată tehnologie chirurgicală în trei din spitalele sale multi-disciplinare din ţară: la Oradea, Cluj şi, începând din iunie, la Bucureşti. În ultimul an, peste 150 de pacienţi au beneficiat de intervenţii chirurgicale cu robotul da Vinci în spitalele Medicover din Oradea şi Cluj, majoritatea cazurilor tratate fiind din sfera oncologiei şi urologiei. Sistemul da Vinci instalat în noul spital Medicover din Bucureşti este furnizat de SOFMEDICA.

“Prin această investiţie, ducem mai departe angajamentul nostru de a susţine expertiza echipelor noastre medicale prin acces la tehnologie avansată care ne permite să abordăm cazuri de mare complexitate, cu precizie şi control sporite, astfel încât recuperarea pacienţilor noştri să fie cât mai uşoară şi rapidă”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover Romania.

“Suntem încântaţi de decizia Medicover de a demara cel de-al treilea program al său de chirurgie robotică da Vinci de generaţia a patra, demonstrând, astfel, dăruirea de neclinitit pentru îmbunătăţirea rezultatelor asistenţei medicale, pe de o parte, şi a experienţei pacienţilor, de cealaltă parte. Această tehnologie de ultimă generaţie va permite Medicover să se adreseze unui număr mai mare de pacienţi, permiţându-le, în acelaşi timp, chirurgilor să efectueze proceduri complexe cu o precizie şi eficienţă sporite”, a declarat Evangelos Kalamakis, managing director, SOFMEDICA.

Medicii urologi Dr. Mircea Onaca şi Dr. Gheorghe Niţă, doi dintre cei mai apreciaţi specialişti din domeniu, care fac echipă din anul 2014, vor colabora pentru intervenţiile robotice din sfera afecţiunilor urologice şi uro-oncologice.

Doctorul Bogdan Şerban, medic primar în chirurgie generală, cu peste 17 ani de experienţă, va conduce echipa de medici care vor realiza intervenţii de chirurgie robotică la noul Spital Medicover din Bucureşti. Dr. Şerban a efectuat numeroase intervenţii în cazuri complexe de cancer de colon şi rect, cancer gastric, patologie benignă abdominală şi tratamentul herniilor primare şi incizionale.

Dr. Mircea Onaca, medic specialist urolog cu naţionalitate olandeză, deţine peste 22 de ani de experienţă în chirurgia laparoscopică şi robotică, interval în care a efectuat peste 1.500 de intervenţii robotice majore şi peste 2.000 de intervenţii laparoscopice, activitatea sa desfăşurându-se atât în Olanda (expert a doua opinie), cât şi în România, fiind responsabil şi de instruirea echipelor medicale pentru intervenţii robotice.

Dr. Gheorghe Niţă, medic primar cu o vastă expertiză în endourologie şi în intervenţii minim- invazive, a participat, în echipă cu Dr. Onaca, la peste 500 intervenţii robotice şi laparoscopice, contribuind substanţial la dezvoltarea unui departament de urologie care abordează modern afecţiunile aparatului urinar.

 

Citeste articolul complet