Spitalul Clinic Sanador: Chirurgie robotică de ultimă generație da Vinci Xi

Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu - Chirurgie robotică

București, 27 iulie 2020: Spitalul Clinic Sanador, cel mai mare spital clinic privat din țară, și-a completat dotările tehnologice de înaltă performanță cu cea mai nouă generație de tehnologie chirurgicală robotică – Robotul daVinci Xi. Primele operații de chirurgie robotică din Spitalul Clinic Sanador vor fi efectuate de o echipă chirurgicală cu vastă experiență. Printre chirurgii de elită din echipa de chirurgie robotică Sanador se numără Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu, părintele chirurgiei robotice în România, și dr. Bogdan Marțian, șeful Secției de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Clinic Sanador.

Cu ajutorul sistemului da Vinci Xi și a celei mai experimentate echipe medicale, Sanador oferă o gamă extinsă de intervenții chirurgicale minim-invazive din sfera chirurgiei generale.

Profesor Universitar Doctor Irinel Popescu este doctor în Științe Medicale, medic primar Chirurgie Generală și promotorul Chirurgiei Robotice în România.

Dr. Bogdan Marțian este Medic Primar Chirurgie Generală, Doctor în Științe medicale și Șeful Secției de Chirurgie Generală din Spitalul Clinic Sanador.

Dr. Marțian este autorul a peste 10.000 de intervenții chirurgicale, între acestea peste 2.000 intervenții oncologice și peste 3.500 laparoscopice.

În sfera chirurgiei oncologice, dr. Marțian abordează toate localizările aparatului digestiv (esofagul, stomacul, intestinul, colonul și rectul, pancreasul, ficatul și căile biliare) și cele ginecologice (sân, uter, ovar etc.) atât deschis cât și laparoscopic.

Chirurgia obezității, în care a acumulat o experiență de 12 ani, este înca una dintre dimensiunile de bază ale carierei sale medicale.

Avantajele chirurgiei robotice

Sistemul da Vinci Xi este o platformă robotică sofisticată, proiectată să extindă abilitățile chirurgului și să ofere o alternativă minim invazivă intervențiilor chirurgicale majore. Medicul controlează fiecare mișcare a robotului, folosind articulațiile și mișcările naturale ale propriilor mâini. În plus, robotul include un sistem optic 3D de înaltă rezoluție, ce oferă o imagine amplificată a zonei de intervenție. Astfel, platforma îi permite chirurgului să efectueze proceduri complexe cu precizie, flexibilitate și control mărite.

Chirurgia robotică minim invazivă realizată cu ajutorul da Vinci Xi asigură o recuperare mai rapidă a pacientului cu minimizarea durerii. În plus, spre deosebire de chirurgia deschisă, intervențiile de chirurgie robotică presupun pierderi de sânge minime intra-operator și o afectare mai mică a țesuturilor. Toate aceste aspecte, împreună cu precizia ridicată a intervenției, conduc la reducerea riscului de complicații post-operatorii, scăderea perioadei de spitalizare, obținerea unor cicatrici de dimensiuni reduse și reluarea rapidă a activității cotidiene.

În cadrul Spitalului Clinic Sanador, sunt realizate intervenții chirurgicale robotice din sfera chirurgiei generale.

Citeste articolul complet