Intervenții chirurgicale robotice la prețuri mai bune

Prof. Dr. Ioan Coman

Sibiul a devenit al patrulea centru de intervenții chirurgicale robotizate la care profesorul clujean Ioan Coman (foto) pregătește echipele de intervenție prin intermediul robotului Da Vinci. După două spitale din Cluj la care profesorul a inaugurat în urmă cu 15 ani operațiile urologice cu robotul (avînd la activ peste 1000 de intervenții chirurgicale), el a fost mentorul și celui de-al treila centru de chirurgie robotică, cel de la Spitalul Sf. Constantin din Brașov.

Luni și marți, la Sibiu, profesorul emerit Ioan Coman și echipa sa împreună cu medicii din Sibiu au început seria de operații urologice cu robotul Da Vinci, la spitalul MedLife Polisano. La MedLife Polisano se conturează deja un alt centru important de robotică în chirurgie.

Tehnologia robotică a ajuns la un nivel de performanță greu de imaginat pentru chirurgii de acum o jumătate de secol. Ea sintetizează și aduce în domeniul sănătății toate descoperirile și inovațiile din cercetarea cosmică și din know-how-ul militar în care se îmbină precizia unui echipament specializat cu experiența și expertiza medicală a chirurgului. Operațiile robotice permit intervenții chirurgicale complexe și minim invazive, cu riscuri minime, cu mai puțină durere, cu recuperare rapidă și cu incizii discrete.
De data aceasta, profesorul emerit Ioan Coman a găsit în managerul centrului MedLife Polisano din Sibiu, Ștefan Lungu, un partener interesat nu doar de performanța medicală și tehnologică, ci și de aducerea acestei forme de chirurgie modernă la un preț din ce în ce mai accesibil publicului larg.

De fapt, la MedLife Polisano, după plecarea fostului ministru al Sănătății (un personaj neintegrat la Sibiu!) a început implementarea unui concept modern de asistență medicală. Adică „totul la Polisano și totul la vîrf”!
 

Citeste articolul complet