Cel mai avansat sistem de chirurgie robotică din lume, acum şi în România

Cel mai avansat sistem de chirurgie robotică din lume, acum şi în România

De la an la an, domeniul medical evoluează tot mai mult. În prezent, vorbim despre tehnologii avansate și inovații continue, care urmăresc beneficiile și bunăstarea pacienților.

Un spital privat din capitală a primit acreditare pentru intervențiile de hernii abdominale, asigurând astfel calitate printr-o chirurgie sigură, fără complicații și cu timp de recuperare redus. Chirurgia robotică este cel mai modern, precis și eficient tratament oferit la ora actuală în întreagă lume și, din fericire, este o soluție pentru numeroase afecțiuni medicale.

“In spitalul nostru rezolvam practic toate tipurile de hernii, fie ca vorbim de herniile inghinale, simple sau complexe, fie ca vorbim de herniile de perete abdominal anterior si sigur hernia hiatala aceasta entitate frecvent asociata refluzului gastro-esofagian.”, a spus Bogdan Barta, medic primar chirurgie generală.

Herniile reprezintă o patologie importantă în România, ele afectând între 4% și 12% din populație. Vârsta reprezintă un criteriu important, întrucât frecvența herniilor este mai mare la copii și vârstnici. Aceasta poate fi de mai multe tipuri – abdominală, de disc și postoperatorie.

“Peste 90% din aceste tipuri le realizam in varianta minim-invaziva si aici vorbim de chirurgia laparoscopica sau chirurgia robotica. Intr-adevar, daca e sa discutam de chirurgia robotica avem deja o experienta de doi ani de cand folosim robotul Da Vinci a patra generatie si spunem noi cu niste rezultate foarte bune.”, a mai spus medicul.

Cu ajutorul tehnologiilor avansate, medicii pot oferi soluții personalizate și eficiente pentru tratarea afecțiunilor, depășind astfel limitele convenționale ale practicii medicale. Acreditările internaționale ale spitatelor sunt o dovadă că pacienții primesc cea mai bună îngrijire, iar calitatea vieții este îmbunățită post operator.

 

Citeste articolul complet