Soluția pentru o viață sexuală normală după operația de prostată

Soluția pentru o viață sexuală normală după operația de prostată

Durerea și dificultatea la urinare sau la ejaculare, problemele de erecție, scăderea presiunii jetului urinar și prezența sângelui în urină sau în lichidul seminal pot fi manifestări clinice ale cancerului de prostată. Acesta este una dintre cele mai frecvente afecțiuni oncologice la bărbați, deseori diagnosticată într-un stadiu avansat, când simptomele devin greu de ignorat. Din fericire, boala poate fi tratată cu succes printr-o intervenție chirurgicală minim invazivă, care poate asigura vindecarea, dar și păstrarea unei bune calități a vieții bolnavului. Astfel, postoperator, pacientul își va menține funcția urinară și se va putea bucura în continuare de o viață sexuală normală.

Pentru tratamentul cancerului de prostată, cea mai bună soluție este prostatectomia radicală, adică îndepărtarea completă a prostatei. Operația se poate realiza clasic, deschis, dar și minim invaziv (laparoscopic sau robotic), în anumite cazuri, atent selecționate. Chirurgia robotică în urologie este cea mai modernă soluție terapeutică pentru cancerul de prostată localizat sau local avansat, cu viză curativă, însă opțiunea pentru această metodă îi aparține medicului chirurg, care va ține cont de localizarea, dimensiunea și stadiul tumorii maligne, dar și de dorința pacientului. Robotul chirurgical permite excizia precisă a țesuturilor afectate, cu respectarea marginilor de siguranță oncologică, protejând structurile anatomice sănătoase învecinate, lucru greu de obținut printr-o operație deschisă. Astfel, cu ajutorul brațelor robotice, chirurgul urolog va putea realiza o excizie sigură, precisă, păstrând intacte sfincterul uretral, vasele de sânge și terminațiile nervoase din zona prostatei, asigurând astfel conservarea funcției urinare și a potenței pacientului.

Robotul chirurgical permite excizia precisă a țesuturilor afectate, cu respectarea marginilor de siguranță oncologică, protejând structurile anatomice sănătoase învecinate, lucru greu de obținut printr-o operație deschisă. Astfel, cu ajutorul brațelor robotice, chirurgul urolog va putea realiza o excizie sigură, precisă, păstrând intacte sfincterul uretral, vasele de sânge și terminațiile nervoase din zona prostatei, asigurând astfel conservarea funcției urinare și a potenței pacientului.

 

 

Citeste articolul complet