„Doar o uşoară durere îmi amintea că am trecut printr-o operaţie”. Experienţa unui pacient

Dr Teodor Buliga

Herniile abdominale reprezintă exteriorizarea pe sub piele a unui organ, care se deplasează din locul său normal, printr-un punct slab al peretelui abdominal. Cel mai frecvent tip de hernie este cea inghinală, care apare atunci când o parte din intestin pătrunde în canalul inghinal, provocând o umflătură şi durere, care se poate accentua la tuse sau la mişcări bruşte. Nediagnosticată şi netratată corespunzător, hernia poate creşte în dimensiuni, duce la agravarea manifestărilor clinice şi poate genera complicaţii.

Cu un astfel de diagnostic s-a confruntat şi unul dintre pacienţii Spitalului Clinic SANADOR, care s-a programat, în urma unei recomandări, la Dr. Teodor Buliga , medic primar chirurgie generală cu competenţe în chirurgia laparoscopică şi robotică.

După mai multe investigaţii necesare pentru diagnostic, Dr. Teodor Buliga i-a recomandat o intervenţie chirurgicală, pentru tratarea herniei. Operaţia a avut loc în scurt timp, fiind finalizată cu succes, fără complicaţii, iar pacientul a fost externat chiar a doua zi dimineaţă. Bărbatul s-a recuperat cu uşurinţă, reuşind să îşi reia activităţile cotidiene aproape imediat.

 „Domnul doctor a dat dovadă de profesionalism încă din momentul consultului iniţial, atât în modul în care m-a diagnosticat, cât şi în modul în care mi-a oferit toate informaţiile necesare, astfel încât să înţeleg diagnosticul şi ceea ce urmează”, povesteşte bărbatul. Tot el adaugă: „Nu am avut efecte secundare şi nici complicaţii, recuperarea fiind rapidă, exact cum mi s-a spus că va fi dacă respect recomandările şi restricţiile. La o săptămână după operaţie, doar o uşoară durere în zona intervenţiei îmi mai aducea aminte că, totuşi, am suferit o intervenţie chirurgicală”

 

 

Citeste articolul complet