CHIRURGIE ROBOTICA: interventie reusita pentru rezolvarea unei formatiuni tumorale

spitalul pelican

Un pacient din judetul Salaj a beneficiat recent de o interventie chirurgicala asistata robotic. Operatia pentru rezolvarea unei formatiuni tumorale a fost realizata cu succes de catre o echipa condusa de catre prof. univ. dr. MAGHIAR ADRIAN, medicul sef al CLINICII DE CHIRURGIE GENERALA.

Pacientul are 72 de ani, este din judetul Salaj si ne-a spus ca a venit la Spitalul Pelican pentru ca aici au beneficiat de servicii medicale nepotul, sotia si mai multi cunoscuti din judetul de domiciliu.

PACIENT: „Nepotul meu a fost operat la genunchi aici. Si sotia a fost aici… Stiu vecini si alti oameni din Salaj care au venit si s-au operat la Spitalul Pelican si toti s-au facut bine. Nu am avut emotii pentru reusita operatiei. Imediat am fost pe picioarele mele. Am fost foarte bucuros. Nu am cuvinte sa ii multumesc domnului profesor MAGHIAR ADRIAN. Sa ii dea Dumnezeu sanatate ca sa ajute mii de oameni si de acum inainte. Tot personalul, de la cel mai mic la cel mai mare, toti sunt de exceptie. Nu duc lipsa de nimic. Sunt bine. Mancarea e foarte buna. Stiti, eu am lucrat la munci grele si cu mancarea asta, va spun eu, s-ar satura si un muncitor. Iar despre curatenie, la multe restaurante nu e atat de curat!”. Interventia a fost efectuata asadar de catre o echipa medicala operatorie condusa de catre prof. univ. dr. MAGHIAR ADRIAN, medicul sef al CLINICII DE CHIRURGIE GENERALA impreuna cu echipa medicala de AANESTEZIE TERAPIE INTENSIVA.

Prof. univ. dr. MAGHIAR ADRIAN, medicul sef al CLINICII DE CHIRURGIE GENERALA: “Pacientul prezenta o formatiune tumorala la doi centimetri de orificiul anal, biopsia confirmand un adenocarcinom. Din cauza localizarii joase, rezectia tumorii se soldeaza cu anus iliac stang (colostoma). Datorita posibilitatilor legate de experienta echipei operatorii si a tehnologiei de varf de care dispune Spitalul Pelican (robotul da Vinci, laparoscop 3D), in acest caz s-a practicat un abord minim-invaziv trans-abdominal si trans-anal efectuandu-se o rezectie a tumorii cu anastomoza colonala (cu pastrarea tranzitului intestinal), fara colostoma. Acest tip de operatie se practica in mod obisnuit la Spitalul Pelican si doar in cateva alte centre medicale din tara”.

PACIENT: “Eu am venit din sala de operatie pe picioarele mele. Nu am simtit nimic. Nu am avut dureri, m-am miscat imediat. Mare lucru tehnica asta robotica, sunt incantat de tehnologia din acest spital. Din adancul inimii va spun ca sunt foarte bucuros ca am ales sa ma operez aici. Priviti cum merg, nu ai zice ca am fost operat. Voi spune oricui are nevoie sa se faca bine sa vina direct aici, la Spitalul Pelican pentru ca sigur se face bine! Am 72 de ani de ani si din inima va spun ca nu am cuvinte destule ca sa multumesc. De asta voi spune oamenilor sa nu stea sa rabde dureri, sa vina aici ca se vor face bine”.

 

Citeste articolul complet