Chirurgia robotică a herniilor abdominale – Dr. Teodor Buliga

Chirurgia robotică a herniilor abdominale – Dr. Teodor Buliga

Chirurgia robotică este o variantă de ultimă generație a chirurgiei minim invazive – robotul chirurgical da Vinci Xi înglobează cele mai avansate tehnologii medicale disponibile în lume la momentul actual.

Prin abord robotic, chirurgul poate efectua disecții laborioase, de o finețe neegalată nici măcar de sistemele laparoscopice cele mai avansate. El poate vizualiza și, implicit, respecta structuri anatomice altfel „invizibile” – vase minuscule de sânge, filete nervoase subțiri etc. Ca urmare, sângerarea intraoperatorie este mult redusă. Durerile postoperatorii sunt mai mici și recuperarea pacienților mult mai rapidă.

În herniile abdominale, mai ales în formele complexe și însoțite de complicații, chirurgia robotică facilitează obținerea unor rezultate foarte bune, permițând chirurgului să acționeze cu finețe și cu precizie maximă în spații înguste.

Aflați mai mult despre beneficiile chirurgiei robotice în herniile abdominale de la Dr. Teodor Buliga, Medic primar Chirurgie Generală la Spitalul Clinic SANADOR.

 

Vizualizeaza video