Premieră în chirurgia toracică românească

Premieră în chirurgia toracică românească

Ziua de 6 decembrie 2021 marchează o nouă premieră în chirurgia toracică românească. Au fost realizate 2 intervenții de rezecție pulmonară anatomică prin tehnica robotică uniportală (o singură incizie), de către echipa domnului doctor Bosinceanu Liviu Mugurel, sub îndrumarea domnului Prof. Dr. Diego Gonzalez Rivas.

Pe această cale avem onoarea de a anunța lansarea programului de chirurgie robotică uniportală realizată în România. Lansarea programului de chirurgie robotică uniportală se va face în cadrul Spitalului de Oncologie Monza București, sub îndrumarea Prof. Dr. Diego Gonzalez Rivas, inițiatorul, promotorul și cel mai experimentat chirurg în această tehnică la nivel global.

Este vorba despre un program de chirurgie inovativ, România fiind una din foarte puținele țări la nivel mondial, care realizează astfel de intervenții prin astfel de tehnici. Coordonarea programului va fi realizată de Prof. Dr. Diego Gonzalez Rivas, alături de echipa dr. Mugurel Bosînceanu, care va realiza lunar un număr de intervenții robotice uniportale.

Pe această cale anunțăm că următoarea sesiune operatorie va avea loc pe 17 și 18 ianuarie, când prof. Rivas va fi prezent la București.

 

Citeste articolul complet