La SANADOR, herniile abdominale beneficiază de tratament chirurgical minim invaziv, de ultimă generație

herniile abdominale tratament chirurgical minim invaziv SANADOR

Herniile abdominale sunt reprezentate de exteriorizarea subcutanată a unui organ intraabdominal, printr-un punct slab preexistent al peretelui abdominal.

Tratamentul definitiv al unei hernii, indiferent de localizare, presupune o intervenție chirurgicală, hernia fiind o afecțiune care nu regresează spontan, ci doar evoluează în timp, putând provoca diferite complicații, precum ocluzia intestinală, ce are caracter de urgență chirurgicală majoră.

Tipuri de intervenții chirurgicale pentru tratamentul herniilor abdominale

 

Intervenția chirurgicală se poate realiza prin chirurgie deschisă sau minim invaziv, în funcție de caz, de metodele disponibile și de indicațiile operatorii. Cura chirurgicală se realizează prin montarea unei plase chirurgicale speciale, cu rolul de a restabili structura peretelui abdominal.

Astfel de proteze sunt bine tolerate de organism, acestea fiind integrate complet în decurs de câteva săptămâni. Plasele chirurgicale asigură repararea herniei fără tensiune, vindecare rapidă și reluarea precoce a activităților zilnice.

Inițial, în procedeele chirurgicale clasice, plasele se montau prin incizii largi, însă odată cu evoluția tehnologiei medico-chirurgicale, chirurgia minim invazivă a luat amploare în tratamentul unor astfel de defecte parietale.

Chirurgia robotică – tratament chirurgical de ultimă generație pentru herniile abdominale

Cea mai avansată tehnică, care se adresează în special herniilor dificile, este reprezentată de chirurgia minim invazivă robotică, prin intermediul tehnologiei Davinci Xi.

Cu ajutorul sistemului DaVinci Xi și a celei mai experimentate echipe medicale, Spitalul Clinic SANADOR oferă o gamă extinsă de intervenții chirurgicale minim invazive din sfera chirurgiei generale, iar în cazul herniilor abdominale abordul robotic este de primă intenție.

Vezi articolul complet