Intervenții de precizie și suturi de mare finețe, pentru o recuperare rapidă

Intervenții de precizie și suturi de mare finețe

Sistemul de chirurgie robotică da Vinci Xi, cea mai performantă tehnologie de chirurgie robotică disponibilă în acest moment pe piața medicală internațională, a intrat în portofoliul de echipamente medicale de înaltă performanță al Spitalului Clinic SANADOR anul trecut, oferind astfel pacienților acces la intervenții mai rapide, mai sigure, cu prognostic operator îmbunătățit, complicații mai puține sau inexistente și recuperare mai rapidă.

Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar Urologie cu competențe în chirurgia laparoscopică și robotică, coordonatorul Departamentului de Chirurgie Urologică Oncologică și Reconstructivă din Spitalul Clinic SANADOR, efectuează, de la consola robotului da Vinci Xi, intervenții urologice de mare complexitate.

„În prostatectomia radicală pentru cancerul de prostată, chirurgia robotică ne oferă avantajul de a mări până la de zece ori câmpul operator, astfel încât gesturile operatorii sunt mai precise, facilitând anastomoza căii urinare și, foarte important, prezervarea sfincterului uretral și a bandeletelor neurovasculare, când tumorile sunt localizate la nivel prostatic. Astfel, se asigură recuperarea funcțională mai bună a continenței și a potenței”, arată Conf. Dr. Constantin Gîngu.

Vezi interviul complet