Tehnologie de vârf pentru chirurgia robotică, la Sanador

Tehnologie de vârf pentru chirurgia robotică, la Sanador

Chirurgia robotică este un tip foarte avansat de chirurgie minim invazivă.

Sistemul daVinci Xi, cea mai nouă generație de tehnologie robotică, îi permite medicului chirurg să opereze cu ajutorul unor instrumente chirurgicale de mare precizie și al unei camere optice de înaltă rezoluție. Spitalul Clinic Sanador, cel mai mare spital clinic privat din țară, și-a completat dotările tehnologice de înaltă performanță cu robotul daVinci Xi și a realizat deja primele intervenții chirurgicale asistate robotic.

Sistemul robotic daVinci Xi îi ajută pe chirurg să vadă mai bine zona în care intervine, să lucreze confortabil și să opereze cu maximă acuratețe. Atributele sistemului robotic fac din acesta instrumentul desăvârșit pentru chirurgia minim invazivă.

Principalul beneficiu al chirurgiei robotice ține de calitatea vieții. Precizia instrumentelor îi permite medicului să păstreze cât mai mult țesut sănătos și să menajeze structurile nervoase și vasculare, salvând astfel funcții fiziologice importante.

La fel de important este și că scade riscul de complicații postoperatorii, iar durerile și sângerările sunt reduse, în comparație cu intervențiile pe cale clasică. În urma unei intervenții realizate cu robotul, pacientul se recuperează mai repede și își poate relua, în scurt timp, activitatea obișnuită.

Citeste interviul complet