Dr. Lucian Dorobanțu: „Chirurgul este garantul frumosului, frumosul privit ca perfecțiune în a restabili arhitectura inimii”

Lucian Dorobantu

În permanentă luptă cu secunda, în perpetua căutare de cunoaștere și de mai bine pentru pacienții săi, chirurgul cardiac Lucian Dorobanțu este un deschizător de drumuri în domeniul chirurgiei cardiovasculare din România. Domeniul, în care a reușit să aducă progres și să alinieze standardul la ceea ce se practică în marile centre ale lumii, se află într-un proces continuu de cercetare-inovare. Este un pas înainte, atât de necesar sistemului nostru de sănătate care, prin acest val tânăr de medici cu potențial enorm, ne dă încrederea că “ne vom face bine!”.

Privind către profesionistul și omul Lucian Dorobanțu, un “ambițios simptomatic”, să folosim o expresie a momentului, mă gândesc că în aceste vremuri excepționale, când timpul pare că nu mai are răbdare cu noi, când toți am fost, poate, mai mult decât oricând, în lupta cu “secunda de viață”, ce șansă mare avem! Există încă în România acești oameni ce puteau profesa oriunde în lume, dar au ales cu sufletul. Iată medicii noștri, care privesc cu atâta modestie sintagma: “eroii din linia întâi”, al căror discurs este unul cât se poate de onest, prin excelență etic, ce ar putea fi rezumat prin răspunsul lui Voltaire la întrebarea “Ce este virtutea?”, iar răspunsul, “A face bine, fă-l și asta-i tot!”.

Sursa: informatiabucuresti.ro