Cum se operează cancerul de rinichi cu robotul

Cum se operează cancerul de rinichi cu robotul. „O mişcare amplă a chirurgului la consolă este tradusă de robot într-o microdisecţie extrem de fină”

Cancerul renal are tendinţa de a apărea mai des la bărbaţi, comparativ cu femeile, şi este diagnosticat mai frecvent după vârsta de 60 de ani. Carcinomul renal reprezintă 90-95% din totalitatea cancerelor renale. Intervenţia chirurgicală efectuată cu ajutorul robotului creşte calitatea vieţii pacientului.

Deşi mecanismele fiziopatologice de apariţie a carcinoamelor renale – care reprezintă 90-95% din totalitatea cancerelor renale – sunt complexe şi incomplet elucidate până în prezent, factorii favorizanţi implicaţi sunt bine documentaţi, afirmă dr. Cristian Iatagan, medic primar urolog, chirurg la Ponderas Academic Hospital, Regina Maria.

Astfel, fumatul creşte de două ori riscul de apariţie a cancerului renal, în timp ce obezitatea induce modificări hormonale importante în organism şi reprezintă un factor favorizant important, în special în cazul femeilor.

Citeste articolul complet

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *