Robotul chirurgical Da Vinci, cel mai performant echipament din acest domeniu, a venit în vizită la Ovidius Clinical Hospital

robotul chirugical da vinci och constanta

Medicii chirurgi din Ovidius Clinical Hospital vor face timp de două zile, în premieră pentru județul Constanța, training cu ajutorul robotului chirurgical Da Vinci. Acesta este cel mai performant echipament utilizat în chirurgia minim invazivă.

Chirurgia robotică este o formă avansată de chirurgie minim invazivă, în care chirurgii sunt asistați de un echipament robotic în anumite proceduri chirurgicale. Minim invaziv înseamnă că, în loc de a opera pacientul printr-o incizie mare, se utilizează instrumente miniaturizate care sunt introduse prin incizii mici de 1 – 2 cm.

În cazul chirurgiei robotice, aceste instrumente miniaturizate sunt montate pe 3 brațe robotice separate, care permit chirurgului o gamă largă de mișcări și precizie crescută. Pe un al patrulea braț este montată o cameră 3D care permite mărirea imaginii la definiție înaltă și care ghidează chirurgul pe durata procedurii.

Citeste articolul complet