Maraton de transplanturi la Spitalul Sf. Constantin din Brasov

Spitalul Sf. Constantin din Brasov

Maraton de transplanturi la Spitalul Sf Constantin. 4 cupluri vor fi operate de o echipă internațională condusă de medicul Bogdan Moldovan, primul chirurg de transplant din România cu dublă acreditare Europeană de Transplant Hepatic şi Renal.

La început de an 2019, Spitalul Sf Constantin din Braşov organizează un nou Maraton al Transplantului, de data aceasta 4 cupluri urmând să fie operate în 3 zile de către o echipă formată din specialişti din Geneva, Gent, Cluj, Tg. Mureş şi Braşov.

Pacienţi din Iaşi, Sibiu, Bucureşti și Chişinău urmează să fie operaţi la Braşov folosindu-se tehnici chirurgicale de vârf, unice în peisajul transplantului din România, şi anume prelevarea rinichiului de la donator prin tehnica robotică DaVinci, dar şi o tehnică în premieră în Europa de Est, transplantul robotic sau RAKT „Robotic Assisted Kidney Transplantation”, în care suturile vasculare şi implantarea ureterului în vezica urinară se vor realiza folosind robotul DaVinci, informează Spitalul SF. Constantin.

Citeste articolul complet