Chirurgia Oncologică da Vinci pentru afecțiuni colorectale

Chirurgia Oncologică da Vinci pentru afecțiuni colorectale

Cancerul colorectal. De ce este chirurgia oncologică da Vinci opțiunea cea mai bună pentru dumneavoastră?

Cancerul colorectal – cancerul colonului și rectului – este al treilea tip de cancer ca frecvență, atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor.1 În fiecare an, în Statele Unite ale Americii sunt diagnosticați cu cancer colorectal peste 150.000 de oameni.2

Colonul și rectul alcătuiesc intestinul gros iar funcția lor principală este de a elimina reziduurile solide din organism. În general cancerul de colon apare la nivelul mucoasei peretelui intestinal și se poate extinde la ganglionii limfatici și organele învecinate.

Simptomele cancerului colorectal pot include: prezența sângelui în scaun, constipație, subțierea scaunului, scădere în greutate inexplicabilă, balonare, oboseală cronică.

Tratament:

Chirurgia reprezintă tratamentul de elecție în cancerul colorectal. De primă intenție este rezecția segmentului de colon afectat sau a rectului. Integritatea tractului digestiv se reface printr-o tehnică numită anastomoză intestinală. Prin aceste intervenții se îndepărtează tumora, păstrându-se funcționarea normală a intestinului.

Citeste articolul complet pe www.chirurgiarobotica.ro