Prof. Univ. Dr. Elvira Brătilă

 

Prof. Univ. Dr. Elvira Brătilă

Medic Primar Obstetrică – Ginecologie, Profesor Obstetrică – Ginecologie

Prof. Dr. Elvira Brătilă – chirurgie pelvică ginecologică – medic primar obstetrică–ginecologie- este membru fondator și Președinte al Societăţii de Endometrioză și Infertilitate Est-Europeană, societate care ȋși dedică activitatea formării și educării comunităţii știinţifice-medicale ȋn abordarea afecţiunilor ginecologice cu impact asupra sănătăţii femeii, cu un interes deosebit pentru prezervarea fertilităţii și tratamentul patologiilor ce determină infertilitatea.

Medicul manifestă un interes deosebit pentru domeniul endometriozei, o patologie care ȋn 40-50% din cazuri afectează fertilitatea.

Fondator al primei academii de endometrioză din România, Endomedicare Academy, Doamna Prof. Dr. Elvira Brătilă coordonează echipa muldisciplinară a centrului, o echipă dedicată femeilor care se confruntă cu această suferinţă greu de gestionat, recomandat a fi tratată ȋn centre dedicate patologiei, de chirurgi cu experienţă.

Fiind primul chirurg ginecolog care a introdus ȋn România chirurgia robotică ginecologică prin intermediul platformei da Vinci, activitatea Doamnei Prof. Dr. Elvira Brătilă evoluează permanent sub auspiciul inovaţiei, fiind pionier ȋn mai mult domenii ale chirurgiei ginecologice, iniţiator de tehnici chirurgicale noi și autor al unor intervenţii ȋn premieră.

În domeniul chirurgiei oncologice, Dna. Prof. Elvira Brătilă are o vastă experiență în practicarea operațiilor conservatoare pentru cancer de col uterin, precum trachelectomie radicală cu limfadenectomie pelvică, realizând în premieră în România această intervenție pe cale minim invazivă exclusiv.

“Abordarea minim invazivă este standardul chirurgical astăzi, iar chirurgia robotică este un pas ȋnainte ȋn tehnologie care se transferă actului medical, unul de mare precizie. Ȋn termeni de beneficii pentru pacienţii noștri, ne preocupă recuperarea și calitatea vieţii lor după intervenţia chirurgicală, iar robotul daVinci XI ne ajută, ca un membru al echipei chirurgicale.” subliniază medicul.
Chirurgia ginecologică are ca focus sănătatea femeii, care ȋn esenţă este despre viaţă, despre nașterea vieţii, despre grija faţă de semeni, iar medicul ginecolog se dedică acestui ţel protector, de a ȋnsoţi și a ghida terapeutic femeia, ȋn diferite etape ale vieţii, uneori dificile, ȋn ȋntâlnirea cu boli și suferinţe.

Gândul medicului la ȋnceput de primăvară: sănătatea și starea de bine a pacientelor noastre.

Ce spun cei care au folosit sistemul?

Testimoniale Pacienți și Medici »

Intervenții realizabile prin sistemul de chirurgie robotică da Vinci