Prof. Dr. Ciprian Duță

 

Prof. Dr. Ciprian Duță

Specializat în Chirurgia Bariatrică, Chirurgia Oncologică, Chirurgia Minim Invazivă Laparoscopică și Robotică

“Cu numeroase premiere naționale în domeniul medical, Prof. Dr. Ciprian Duță este specializat în chirurgia bariatrică, chirurgia oncologică, chirurgia minim invazivă laparoscopică și robotică.

În perioada 2015-2017, Prof. Dr. Ciprian Duță a fost responsabil științific al proiectului European “ROBOCAPE” de introducere a chirurgiei robotice în patologia oncologică pelvină.

Prof. Dr. Ciprian Duță promovează intervențiile robotice cu sistemul daVinci ca parte a activității medicale pentru a oferi beneficii importante pacienților:

  • Recuperare mult mai rapidă;
  • Incizii de dimensiuni reduse;
  • Sângerare redusă.

“Chirurgia robotică este o modalitate relativ nouă de rezolvare a unor intervenţii chirurgicale de amploare. Ea aduce o serie de avantaje în raport cu abordul clasic sau laparoscopic. Vizibilitatea este sporită cu o imagine tridimensională, iar instrumentele utilizate au o mobilitate mai mare decat mâna umană. Se elimină tremurul natural al mâinii chirurgului şi se pot face disecţii extrem de minuţioase şi de precise într-un spaţiu foarte mic – în pelvis, în torace”, explică Prof. Dr. Ciprian Duță.

Din 2015, atunci când a început chirurgia robotică, Prof. Dr. Ciprian Duță a acumulat o experienţă de peste 150 de astfel de intervenţii, majoritatea pentru tratamentul cancerelor.
“Pot declara că această modalitate este superioară altora în ceea ce priveşte calitatea disecţiei şi scăderea complicaţiilor postoperatorii”, completează domnul doctor.
Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara”

Ce spun cei care au folosit sistemul?

Testimoniale Pacienți și Medici »

Intervenții realizabile prin sistemul de chirurgie robotică da Vinci