Opiniile celor care au beneficiat de Sistemul Chirurgical da Vinci

Opiniile pacienților

Testimonial Teodora Cazan

Teodora Cazan

33 de ani, pacient

“[…] Mă simt mult mai bine decât mă aşteptam, în sensul în care m-am putut ridica din pat chiar a doua zi, am putut să mănânc, mi-am reluat, cât de cât, starea mea naturală. Am fost încântată de faptul că recuperarea postoperatorie nu presupune un regim alimentar foarte strict şi că îmi voi putea relua activităţile sportive. Credeam că intervenţia va avea un impact mult mai mare, în sensul de a mă ţine la pat, de a fi dependentă de ajutorul asistentelor, în spital şi a familiei, acasă, dar sunt mult mai mobilă decât mă aşteptam. […]”

Testimonial Andrei Stoian - Pacient 34 ani

Andrei Stoian

34 de ani, pacient

Testimonialul unui tânăr de 34 de ani, cu tumoră renală, operat prin chirurgie robotică da Vinci.

Deși pacientul prezenta o tumoră renală voluminoasă, care necesita, în mod uzual, scoaterea totală a rinichiului afectat, cu ajutorul robotului da Vinci s-a putut interveni cu o mai mare precizie, eliminând doar tumora, astfel salvându-se rinichiul.

Testimonial Nițu Paul - Pacient 72 ani

Nițu Paul

72 de ani, pacient

“[…] La 72 de ani mă simt ca la 50 de ani, mă simt extraordinar. Nu mă mai doare nimic, mă simt puternic […]. Mi s-a redat o altă viață mult mai frumoasă […]”

Testimonial Stefanescu Alexandru

Stefanescu Alexandru

66 de ani, pacient

Dl. Stefanescu Alexandru este pacient Provita, operat de conf. dr. Cristian Surcel, medic primar urologie cu ajutorul robotului chirurgical da Vinci Xi. Pacientul își spune povestea, de la depistarea bolii și până la soaterea firelor și controlul de 10 zile postoperator.

Testimonial Borhidan Floarea

Borhidan Floarea

73 de ani, pacient

“[…] Mă simt extraordinar de bine după operație. După ce am ajuns în salon de la terapie intensiva, pot să spun că m-am ridicat (aproape) imediat din pat. […] Domnul doctor este un om deosebit, tot timpul am invocat și divinitatea ca să îi țina mâinile cu care a mânuit bratele acelui robot minunat […]”

Testimonial Anton Horvat

Anton Horvat

64 de ani, pacient

“N-am avut absolut nicio durere, operația este făcută la regulă de artă. Mă simt un alt om!” Acestea sunt cuvintele domnului Horvat dupa procedura de prostatectomie realizată cu robotul da Vinci.

Testimonial Leonard Stroe

Leonard Stroe

67 de ani, pacient

Urmărește video cu un pacient tratat prin chirurgie robotică care povesteste ce impact a avut asupra dumnealui alegerea operatiei cu robotul da Vinci – „Am redevenit cel de dinainte”.

Opiniile doctorilor

Conf. Dr. Catalin Vasilescu

Conf. Dr. Catalin Vasilescu

Institutul Clinic de Boli Digestive si Transplant Hepatic Fundeni

„Manevrabilitatea de neegalat a sistemului cât și ergonomia pe care o asigură chirurgului vor determina extinderea abordului minim invaziv în noi afecțiuni spre beneficiul pacienților.”

Prof. dr. Elvira Brătilă

Prof. dr. Elvira Brătilă

Medic primar obstetrica-ginecologie, primul chirurg ginecolog care a introdus în România chirurgia robotică da Vinci de sferă urogenitală

“Robotul îţi adaugă patru mâini și patru ochi. E un progres semnificativ pentru actul medical, o experienţă prietenoasă, care aduce confort și o stare de bine – atât pentru chirurg, cât și pentru pacient, facilitând evoluţia post-operatorie a acestuia.”

Dr. Cristian Iatagan - Medic Urolog

Dr. Cristian Iatagan

Medic primar urologie și membru al EAU (Asociația Europeană de Urologie), Departamentului de Urologie din Spitalul Ponderas

“Da Vinci Xi – cel mai modern ”robot chirurgical” actual – este un sistem computerizat interpus între chirurg și pacient, care potențează și augmentează semnificativ prestația operatorie a medicului. În mod deosebit, “robotul” permite efectuarea operațiilor complexe și dificile , în special în zone anatomice înguste, închise sau greu abordabile prin chirurgia laparoscopică sau deschisă. Aceste elemente sunt determinante pentru rezultatele chirurgicale excelente și recuperarea rapidă a pacienților.”

Dr. Cristian Surcel

Dr. Cristian Surcel

Medic primar urologie și Doctor în Ştiinţe medicale, șef Urology Center în cadrul Spitalului Monza

“Robotul este un aparat care trebuie coordonat. Până la urmă, gesturile robotului sunt, de fapt, gesturile mele. Robotul sunt eu. El mă ajută să efectuez operaţii de mare fineţe.”