Chirurgia da Vinci

Doar Sistemul Chirurgical da Vinci depaseste limitele chirurgiei deschise si ale chirurgiei minim invazive conventionale.

Sistemul da Vinci este o platforma robotica sofisticata, proiectata sa extinda abilitatile chirurgului – si pentru prima data – sa ofere o alternativa minim invaziva interventiilor chirurgicale majore.

Sistemul chirurgical da Vinci

Cu sistemul da Vinci se folosesc incizii mici pentru a introduce instrumente articulate miniaturizate si o camera de inalta definitie cu imagine 3D. Chirurgul, asezat confortabil la consola aparatului, are o imagine tridimensionala, marita, a campului operator.

In acelasi timp, tehnologii robotice de ultima ora si tehnica de calcul reduc la scara, filtreaza si transforma continuu miscarile mainilor chirurgului in micro-miscarile precise ale instrumentelor da Vinci.

Sistemul chirurgical da Vinci – alte avantaje:

Sistemul da Vinci nu poate fi programat si nici nu poate lua decizii de unul singur. Mai mult, sistemul da Vinci necesita ca fiecare manevra chirurgicala sa fie facuta sub controlul direct al chirurgului.

Pentru a afla mai multe despre modul de functionare al sistemul da Vinci, cititi despre caracteristicile tehnice ale sistemului da Vinci.

Desi studiile clinice sustin eficienta sistemului da Vinci cand este utilizat In chirurgia minim invaziva, rezultatele individuale pot varia. Chirurgia cu ajutorul sistemului da Vinci poate fi nepotrvita pentru anumite cazuri. Discutati cu medicul dumneavoastra despre optiunile terapeutice cIt si despre riscurile si benficiile pe care la implica.
Pentru informatii suplimentare sau programari, va rugam sa ne contactati!

Caracteristici Da Vinci

Sistemul Chirurgical da Vinci este singura tehnologie disponibila, ce confera chirurgului precizia, dexteritatea si controlul chirurgiei deschise, folosind incizii de doar 1-2cm.

Sistemul da Vinci este compus din:

  • consola chirurgului proiectata ergonomic;
  • cartul pacientului cu trei sau patru brate robotice;
  • un sistem video de inalta performanta;
  • si din instrumentele articulate EndoWrist.
  • consola chirurgului proiectata ergonomic;
  • cartul pacientului cu trei sau patru brate robotice;
  • un sistem video de inalta performanta;
  • si din instrumentele articulate EndoWrist.

Chirurgul opereaza stand confortabil la consola da Vinci, urmarind imaginea tridimensionala, marita, a interiorului corpului. Pentru a opera, el foloseste manipulatoarele ce functioneaza ca niste pense.

Dupa cum manevreaza chirurgul manipulatoarele, Sistemul da Vinci raspunde in timp real semnalelor primite de la consola, transmitand miscarile mainilor, articulatiei pumnului si degetelor acestuia, in miscari precise ale instrumentelor miniaturizate de la cartul aflat langa pacient.

Cartul pacientului poate sustine pana la trei instrumente EndoWrist si o camera 3D. Pentru a avea acces la tinta anatomica, chirurgul introduce in corp instrumentele EndoWrist prin incizii de 1-2 cm. O gama larga de instrumente sunt disponibile pentru a-l ajuta pe chirurg sa efectueze anumite manevre chirurgicale cu precizie si control.