Doar Sistemul Chirurgical da Vinci depaseste limitele chirurgiei deschise si ale chirurgiei minim invazive conventionale.

Sistemul da Vinci este o platforma robotica sofisticata, proiectata sa extinda abilitatile chirurgului – si pentru prima data – sa ofere o alternativa minim invaziva interventiilor chirurgicale majore.

Sistemul chirurgical da Vinci - chirurgie roboticaCu sistemul da Vinci se folosesc incizii mici pentru a introduce instrumente articulate miniaturizate si o camera de inalta definitie cu imagine 3D. Chirurgul, asezat confortabil la consola aparatului, are o imagine tridimensionala, marita, a campului operator.

In acelasi timp, tehnologii robotice de ultima ora si tehnica de calcul reduc la scara, filtreaza si transforma continuu miscarile mainilor chirurgului in micro-miscarile precise ale instrumentelor da Vinci.

Sistemul chirurgical da Vinci – alte avantaje:

Sistemul da Vinci nu poate fi programat si nici nu poate lua decizii de unul singur. Mai mult, sistemul da Vinci necesita ca fiecare manevra chirurgicala sa fie facuta sub controlul direct al chirurgului.

Pentru a afla mai multe despre modul de functionare al sistemul da Vinci, cititi despre caracteristicile tehnice ale sistemului da Vinci.

Desi studiile clinice sustin eficienta sistemului da Vinci cand este utilizat In chirurgia minim invaziva, rezultatele individuale pot varia. Chirurgia cu ajutorul sistemului da Vinci poate fi nepotrvita pentru anumite cazuri. Discutati cu medicul dumneavoastra despre optiunile terapeutice cIt si despre riscurile si benficiile pe care la implica.